Siirry sisältöön

Oma tarina

Aloitin valokuvaharrastuksen 70-luvulla. Myöhemmissä elämän menon kiireissä kuvaaminen jäi taka-alalle. Joskus 2000-luvun alussa kamera löytyi uudelleen ja tarve luovaan harrastukseen vahvistui. Kuvaaminen on henkireikä hektisen työelämän puristuksessa, mutta siitä on tullut yhä täreämpi osa tekemistäni ja väline vaikuttamiselle.

Olen aina ajatellut niin, että yhä enemmän on syytä olla kiinnostunut hetkistä. Hetket ovat ikkunoita, joista katsoa missä olemme ja minne olemme menossa. Valokuvat ovat yhteiskunnallista keskustelua.

Ajan myötä kiinnostuin yhä enemmän katuvalokuvasta, elämästä kaduilla ja toreilla. Ohikiitävän hetken taika kestää joskus vain sekunteja. Välillä sen saa kiinni, läheskään aina ei. Kuvaustekniikka ja toteutus kunnioittavat Street Photography -perinnettä: valokuva otetaan julkisessa tilassa, siinä hetkessä ja sellaisena kuin tilanne ja kuvattava kohdataan. Rakennettu maailma, sen rouheus ja ihminen ovat temaattisesti auki jatkuvasti.

Luonto, maisema ja niiden yksityiskohdat ja tarinat muodostavat kuvakerronnassani oman polkunsa. Ne ovat hetken tallentamista puhumaan omaa kieltään, käymään keskustelua.

Toivon, että sivun kuvat vievät sinua matkalle arkipäivään ja hetkiin.

Kun kiinnostut teoksista, ota yhteyttä. Osa kuvista on myös myyynnissä. Tulostusversiosta voimme keskustella tarkemmin.

Harri Jokiranta
harri.jokiranta@gmail.com

Me

I start with photography in the 70’s as hobby. Today it is way to keep up dicussion. I think it is more and more importantat see moments in everyday life. Moments are like windows to see where we are and where we are going.

My way to photograph has somehow find it´s roots from Street Photography, I think. I try understand the moments that takes place at up-made living environment. The roughness of the environmenet and human being is all the time open question.

The landscape and nature is also one of me interests. I will see behind the formal structure and find ways for new discourse. The basic idea is discover the moments I see around me.

I hope you enjoy the photos. If you like, do not hesitate take contact.

Harri Jokiranta
harri.jokiranta@gmail.com
Valokuvanäyttelyt – Exhibitions

Erilainen ja samanlainen (minä)
Varikko-Galleria, Kalevalantie 6 B, Seinäjoki 6.10.–25.11.2018
Toimintojentalo, Kasperinviita 13, Seinäjoki 1.3.-30.3.2019
Etelä-Pohjanmaan SHP, Hanneksenrinne 7, Seinäjoki 1.4.-29.4.2019

Pajuluomakuvia
Marttilan Talli, Puskantie 38, Seinäjoki vuonna 2010

Valkoisen talon tarina
Marttilan Talli, Puskantie 38, Seinäjoki vuonna 2007